Aquest web utilitza galetes (cookies) per a oferir una millor experiència de navegació. Si continua navegant pel web, considerem que accepta la seva utilització. [ Acceptar ]

I Edició del Premi Rosa Argelaguet i Isanta


Trajectòria de la Doctora Maria Dolors Riera Colom, premiada amb el guardó Rosa Argelaguet i Isanta


Maria Dolors Riera Colom - Monistrol de Montserrat (1956)

Enginyera Tècnica de Mines, especialitat Metal·lúrgica (1976); Enginyera Industrial, especialitat Metal·lúrgica (1992); i Doctora en Enginyeria Industrial (1999) amb qualificació “Excel·lent Cum Laude” per la serva tesis “Comportamiento elastoplástico de compactos pulvimetalúrgicos”.

La Dra. Maria Dolors Riera ha estat mestra de taller,professora encarregada, professora agregada, titular d’escola universitària i des del 2002 és titular d’universitat. De la seva trajectòria docent, a més de les classes que no ha deixat mai de donar, en destaca la direcció en nombrosos treballs de final d’estudis(60).

Tota la seva trajectòria ha estat a la Universitat Politècnica de Catalunya, on també ha tingut càrrecs de gestió. Va ser cap d’estudis de l’equip directiu de la UPC Manresa fundadora del Departament de Ciència i Enginyeria dels materials, de la qual també en fou la primera secretària.

Del 2001 al 2018 ha estat Cap de Simulació i Disseny Innovador a la Fundació Centre Tecnològic de Manresa, actualment Eurecat on encara participa en projectes com a personal UPC.

Pel que fa a la recerca,destaca en les àrees de “Modelització i simulació del comportament mecànicde materials” i en la de “Processos de conformat per deformació plàstica”. Pertany als grups de recerca de la UPC Manresa “Grup de Recerca en Mineria Sostenible – GREMS” i en el “Smart Sustainable Resources – SSR” aquest darrer amb segellTECNIO.

Ha participat en 31 projectesR+D+I que inclouen dos doctorats industrials i el 2019 vasol·licitar una patent. Ha publicat un total de 94 documents en revistes i congressos. Tota la seva producció es pot consultara Futur: el portal de la producció científicade la UPC.

La seva vesant divulgadora també es fa palesa en la publicació de llibres i apunts així com la participació en taules rodones com la que va tenir lloc el març de 2016 sobre “Dones i ciència”i organitzada dins el cicle 3Ct (Ciència, cultura, coneixement i talent).

Amb la col·laboració de:
Campus Manresa - | Mapa web