Aquest web utilitza galetes (cookies) per a oferir una millor experiència de navegació. Si continua navegant pel web, considerem que accepta la seva utilització. [ Acceptar ]

UCE - turisme i restauració


5a UCE MANRESA

PER UN TURISME SOSTENIBLE: POSSIBILITATS I COMPROMISOS

del 29 de juny al 1r de juliol del 2023

 

Cartell UCE Manresa de Miquel Barceló

BONA CUINA I EXCEL·LENTS VINS A LA UNIVERSITAT CATALANA D’ESTIU DE MANRESA

Aquests dies ha saltat la notícia que Catalunya ha estat escollida com a Regió Mundial de la Gastronomia per a l’any 2025 i que el jurat internacional que l’ha escollit ho ha fet per la dedicació i la professionalitat de les persones que s’hi dediquen i pel fet de tenir una cuina de primer nivell, amb molt bona matèria primera. Uns fets que fan possibles experiències úniques en menjar i beure, bé i bo.

 

La Universitat Catalana d’Estiu de Manresa s’avança als esdeveniments i dedica una de les sessions, la del divendres 30 de juny a la tarda a la cultura gastronòmica amb intervenció de ponents com Jesús Contreras, catedràtic de la Universitat de Barcelona, especialista en cultura gastronòmica, membre de l’Observatori de l’Alimentació OLEA, i capdavanter en antropologia alimentària, apresa en bona part després de llargues estades a Llatinoamèrica, on va poder comprendre i explicar el paper de l’alimentació en la identitat de les poblacions indígenes. Cal esmentar de passada que la Universitat de Barcelona és de les úniques del món que ofereix un grau propi en direcció i gestió gastronòmica i que la gastronomia atrau viatgers i visitants pel bon menjar, de manera que contribueix decisivament al foment del turisme i de l’excursionisme.

 

El bon menjar no pot anar separat del bon beure, i la cultura gastronòmica està íntimament relacionada amb l’enologia que són els coneixements i les tècniques lligades a l’elaboració i la criança de vins. Per a parlar de l’enologia hem invitat el professor Jaume Salvat, que té una llarga experiència en el desenvolupament del turisme a través de la cultura dels vins. Ell ha elaborat productes turístics basats en els vins i és professor d’un màster, avalat i subvencionat per la Unió Europea, que uneix tres facultats de les universitats de Porto, Bordeus i Rovira i Virgili per a conferir la titulació europea.

 

Per a acabar el tema, hi haurà una taula rodona sobre “Les possibilitats de conjuntar turisme i restauració: Experiències concretes”, amb la presència d’importants personalitats del món de la cuina i del vi, com la mediàtica i gran professional Ada Parellada, d’una de les famílies més reconegudes pel prestigi dels seus restaurants, i també hi seran: Jordi Ribas, de la Fundació Alícia; Marta Membrives, sommelier de bodegues Roqueta; i com a moderadora Judith Càlix directora de la revista Cuina. Segur que els comentaris de la taula rodona afavoriran un bon sopar i l’assistència al concert de la Coral Sant Jordi, que a les 9 del vespre tindrà lloc al Teatre Conservatori.

 

Cal remarcar que tant la taula de debat sobre gastronomia i turisme, com el concert són d’accés lliure, mentre que el curs té un mòdic preu per les sessions diàries. Gratuïtat i preu especial gentilesa dels patrocinadors i de l’organització.

 

stars icon
Institut Lluís de Peguera

INSCRIPCIONS

your-logo
FacebookTwitterInstagram

En cas que no vulgueu rebre més informació indiqueu-ho a informacio@uce.cat
La Fundació Universitat Catalana d'Estiu us informa que les vostres dades consten en un fitxer anomenat "Informació". Podeu exercir el dret d'accés, rectificació, oposició i cancel·lació de les vostres dades, adreçant-vos per escrit a Fundació Universitat Catalana d'Estiu. Gran Via de les Corts Catalanes, 600, 3r 2a 08007 de Barcelona.

 

Contacte

Gran Via de les Corts Catalanes, 600, 3r 2a, 08007 Barcelona

correu@uce.cat

Tel. 933 172 411

Amb la col·laboració de:
Campus Manresa - | Mapa web