El cicle Quinze Vint-i-dos estrena format itinerant amb tres diàlegs artístics en un sol dia
28/10/2024
Els diàlegs tindran lloc el 16 de novembre a la tarda, tot creant espectacles improvisats en un recorregut per la Casa Fàbregas, el Carrer del Balç i el Museu del Barroc de Catalunya
El dissabte 16 de novembre a partir de les 7 de la tarda es durà a terme la setena edició del cicle Quinze Vint-i-dos, el festival artístic de petit format que va néixer a l’Espai Manresa 1522. Enguany, ja que el centre roman tancat per unes obres d’adequació i accessibilitat del vestíbul, el cicle adopta un nou format itinerant, en què en una mateixa jornada tindran llocs tres diàlegs diferents en tres espais patrimonials: el primer pis de la Casa Fàbregas, el Carrer del Balç i la segona planta del Museu del Barroc de Catalunya; tot plegat, mantenint l’essència i l’esperit amb què va néixer el cicle.
El Quinze Vint-i-dos ofereix diàlegs creatius a través de la música i les arts escèniques entre artistes de diferents disciplines, que s’esdevenen per primer cop i davant del públic, sempre sense un assaig previ, interaccionant a l’instant i creant un espectacle al mateix temps que el públic l’està veient. Des del 2018 el cicle ha acollit vora una quinzena de diàlegs creatius entre artistes manresans i de fora donant lloc a experiències artístiques i de transformació úniques i irrepetibles. Enguany, la música clàssica, contemplativa i electrònica dialogaran amb la dansa urbana i la contemporània, l’acrobàcia i la poesia, finalitzant al Museu del Barroc amb un diàleg creatiu extra a sis bandes.
El programa del 7è cicle Quinze Vint-i-dos gira al voltant del procés de transformació de les persones a través de la itinerància, amb el lema ‘A trenc d’alba marxa per no ser reconegut’, una afirmació que es troba en l’Autobiografia de Sant Ignasi i que fa referència al final de l’estada d’onze mesos que va fer a Manresa fa més de 500 anys, on va experimentar una transformació que l’acompanyaria tota la vida. Per donar format artístic a aquest concepte de transformació, el cicle comptarà enguany amb els músics Maria Coll Torra, Albert Galbany Giménez, Óscar Pardo Vilardell i Quico Rodríguez Ribera, la ballarina Clàudia de Jua Ros, l’acròbata Cristian Caneiro ‘Kami’ i el poeta Xavier Mas Craviotto.
Des d’avui ja es poden comprar les entrades anticipades per participar de l’esdeveniment com a públic a través d'aquest enllaç o, presencialment, a l’Oficina de Turisme de Manresa (plaça Major, 20) amb el preu de 8 €. Hi haurà també taquilla el mateix dissabte a l’Oficina de Turisme a 10 €, però es recomana fer la reserva d’entrades prèviament, ja que l’aforament dels espais patrimonials escollits és limitat. També es pot consulta més informació al web de manresaturisme.cat
Organitzada per l’Ajuntament de Manresa i la Fundació Turisme i Fires de Manresa, la vetllada finalitzarà amb una copa de vi de varietats recuperades a la vinya de la Torre Lluvià, un projecte de l'Ajuntament de Manresa, Ampans i la DO Pla de Bages, per als participants i tots els assistents.